Josep Casas, Corporate Executive Chef - Angelo Po, va susține în România o serie de șase workshop-uri dedicate inovației în gastronomia contemporană.

Format în renumita școală a bucătăriei spaniole, chef Josep Casas și-a modelat personalitatea adunând permanent experiențe gastronomice extraordinare. Cea mai mare influență în cariera sa au avut-o cei șapte ani petrecuți în Asia – Hong Kong, Singapore și Japonia, locuri unde se întâlnesc și fuzionează culturi din toate colțurile globului.

”Cred că Hong Kong-ul are cele mai multe restaurante din lume la numărul de locuitori - este ca un creuzet unde se amestecă culturi vechi și se nasc altele noi”, spune chef Josep Casas. ”Este un loc cu totul special, cu o viață dinamică, vibrantă. Pentru mine, foarte importanți au fost oamenii pe care i-am întâlnit acolo – filipinezi, thailandezi, malaiezieni etc, este impresionant să vezi cum atâtea culturi pot conviețui într-un singur oraș.”

După numeroasele experiențe pe care le-a trăit, chef Josep Casas a rămas însă fidel bucătăriei spaniole clasice, pe care încearcă să o remodeleze prin prisma experiențelor acumulate. Astfel, marea lui provocare personală a devenit aceea de a transforma mâncărurile tradiționale în preparate moderne, revizitate. ”Trebuie să reușești să dai o nouă față tuturor acestor preparate extraordinare cu care suntem obișnuiți de la mamele și bunicile noastre, însă trebuie ca atunci când guști din ele, să regăsești gustul acela autentic care ne impresionează pe fiecare”, explică chef-ul spaniol.

Avansul tehnologiei a ușurat considerabil munca în bucătărie, lăsând o mai mare libertate pentru creativitate și reinventarea clasicului. Cuptoarele gastronomice ACT.O (Angelo Po), prezentate de chef Josep Casas, sunt un bun exemplu pentru modul în care inovația degrevează bucătarii de operațiunile consumatoare de timp și efort și lasă loc creativității. ACT.O reprezintă noua generație de cuptoare gastronomice – un echipament complet și, în același timp, o platformă multimedia care optimizează resursele și maximizează eficiența în orice bucătărie profesională.

”Bucătarii muncesc mult și au destul de puține ocazii pentru a ieși din bucătărie și pentru a interacționa unii cu alții. Însă eu am învățat că dacă vrei să evoluezi, atunci e absolut necesar să rămâi în contact cu colegii tăi, să faci schimb de opinii, de rețete și orice alte informații te-ar putea ajuta să te dezvolți”, spune chef Josep Casas.

Workshop-urile gastronomice susținute de Josep Casas, Corporate Executive Chef - Angelo Po fac parte din seria de evenimente programate în acest an de BILANCIA, cel mai important furnizor de echipamente și accesorii pentru bucătăriile profesionale din România. Prin aceste evenimente, BILANCIA prezintă pieței locale cele mai noi tehnologii și inovații pentru a încuraja și susține evoluția sectorului ospitalității din țara noastră.

Turul workshop-urilor gastronomice va debuta pe 3 martie (Iași) și va continua pe 5 martie (Corbeanca), 31 martie (Sibiu) și 2 aprilie (Constanța). Ultimele două workshop-uri din serie vor fi organizate pe 12 mai (Arad) și 14 mai (Cluj). Evenimentele vor avea loc în showroom-urile BILANCIA din orașele mai sus menționate.

Inscrieti-va acum la workshop!